Bilder

3 månader 5 dagar: Oj-ankan

 <<   Till ankbilds-index  >>

Jag är lite förkyld och inte på topp, men en liten ankredogörelse är ändå på sin plats. Efter söndagens helgjobb på Spånga masade vi ut oss i Kronparken i Uppsala. Embla och Ankan fick sköta fys-träningen på sitt eget vis. Tacklingar och snabba race ger också lite aktivering. Troja aktiverade nosen istället genom att noggrant undersöka varje löv, kotte och grässtrå längs stigen.

Undanber sig elaka kommentarer.

Lite lydnad: var och en av Schnauzerstugans hundar har sin egen framtoning vid kommandot "sitt" :o) Gladast var Embla den här gången...? Blundar man går det säkert över fortare, anser Troja. Och tyvärr, Ankan, du ligger lite i lä än så länge med personlighetsuttrycket! Djupt koncentrerad som vanligt - *pling*

Ankan lägger sig snabbt som ögat, även om det är svårt att placera långskånkarna snyggt ibland. Troja hoppas att hon hörde fel. Med lite tur låtsas matte det också.

Sist vi var här vid Pippi Långstrumps sockerdrickaträd var det djupaste vinter och Ankan låg tryggt i Alicemagen. Tänk vad saker och ting kan förändras!

När det gäller godisträd är Troja inte 15 år och 1 månad gammal. "Jag vill inte bliva stur"-pillret har svalts och trädet töms snabbt på sina skatter.

Efter parkpromenaden med alla tre, tog jag ut enbart Ankan. Vi passerade två övergångsställen: "oj, randig väg - roligt, ska fånga alla ränder - där är en till, en till, en till..."

En och annan buss passerade: "oj, swosch... otäck... fångar den en annan dag i stället."

Cyklister rullade förbi: "oj, oj, oj såna skäller man på. Va, gör man inte? Trams och dumheter... VOOOOOOVVVOFFF... ajjj, matte, sådär behöver du inte alls låta på rösten, jag skäller väl bara l i t e då. Nähä, inte alls, ok. Jag är en DUKTIG Anka... oj, oj, oj, en sån där cyklist till... VOOOFF - asch, visst fasen... glömde... tyst med mig".

Nytt parkavsnitt:"oj, oj en kotte, en kotte till, en kotte till, en kotte till, en kotte...."

En gräsyta: "oj, en FÅGEL, oj, oj, oj, många fåglar. Goda fåglar! Får jag fånga dom, matte? Oj, oj, oj... Nähä. Ankor äter inte andra fåglar." Purket: "grenarna här får väl duga då... om jag får en frolic först."

Mer stadsträning verkar behövas! :o)

 <<   Till ankbilds-index  >>