Bilder

Kallerö 27 augusti 2006

 <<   Till dagen-index   >>

Idag var planen sådan att vi skulle ha åkt till Lundafältet för träning. Matsäcken packades och hundarna stuvades in i skuffen och iväg bar det. Men något flygfält blev det inte idag - det pågick en motortävling där på mitt fält. Inte hade de frågat mig om lov heller...

Vi fortsatte förbi Öregrund och upp åt Forsmarkshållet. Precis där det står en röd brevlåda längs vägen svänger man höger och så fortsätter man och fortsätter och fortsätter längs en smal, slingrig skogsväg. Hela tiden håller man höger när det dyker upp avtagsvägar och så till slut kommer man till en grind med en färist.

Öppnar man den grinden finner man en paradisäng med enar och urgamla askträd.

Där stannade vi. Innan jag la de spår jag hade tänkt, gick vi en promenad längs en annan smal och mjuk skogsväg. Här och var måste man öppna en grind. Mycket vackert var det med hasselbuskar fulla med ännu omogna nötter.

Jag la spåren och sedan blev det matsäcksutdelning - lika mycket till var och en.

Det var varmt som vanligt men skönt att sitta en stund. Hade det inte varit för alla myror bara - överallt stod stackarna som spön i backen.

Spåren gick som minerna på hundarna visar... eller det var kanske lite orättvist. Emblas spår gick utmärkt trots svårigheter som öglor och korsande av eget spår. Hennes löp är över och hon är sitt gamla jag igen. Ankan däremot sjabblade alldeles för mycket. Om hon nu inte är den gudabenådade spårhund jag hade hoppats att hon skulle vara, tja då får jag se till att hon blir det med träning. Fram med snitslarna igen, både långa för sträckorna och korta för vinklar. Jag måste veta var jag gått så att jag kan se hur hon beter sig när hon går fel. Annars kommer vi inte vidare.

 <<   Till dagen-index   >>