Bilder

Tjenare Chaplin! Del III
4/8 - 5/8 2006

 <<   Till dagen-index   >>

Egentligen skulle jag ha åkt hem på fredagen, men jag var inte svåröveratalad att stanna ytterligare en dag. För vad stod på schemat om inte en tur i svampskogen. Sånt kan man ju inte missa! :o) Nu hade det ju varit torrt och kantareller, förutom några mikroskopiska såna, hittade vi inte. Om inte Embla åt upp dem? Fast jag fann en liksvamp...

Valparna leker kull. Inez har tagit betäckning bakom granen.

Under tiden följer lejonen sin vatteninstinkt och smutsar ner sig på myren.

Att kunna ha alla hundarna lösa så här känns så härligt!

Varm gladanka släcker törsten vid bilarna.

Vi ska äta matsäck här, invid den mjuka skogsvägen. Hundarna rekar.

Sanni har nästan kommit ikapp hoffevalparna i storlek och de kan leka så bra ihop två och två. Men kommer en tredje och blandar sig i så går det vildare till och vi får bryta ibland.

Åter måste förberedelser göras för att vi ska ha någon chans att äta i lugn och ro. Gull-Marie slänger ut godis.

Och den goda idén är ju alla hundar med på förstås.

Så där! Nu gäller det att kvicka på!

Min plinganka förenekar sig inte - en sån diva hon är!

Sen kommer Mona-Stina med förslaget att vi ska göra en uppletanderuta. Åh, vad ansträngande! Rutan markeras med snitslar i hörnen och sex prylar placeras ut.

Först på plan blir Elli och här inviger hon sin nya fina "bh". Naturligtvis är det Mona-Stina som har tillverkat den.

Hon hämtar alla saker mycket bra utom den bit fårskinn jag hade med hemifrån. Det var alldeles för roligt för att avlämna och är det även för mina hundar. Fårskinnet är inte helt färdigbehandlat - det fick jag som present av några grannar som jag skött huset åt för länge sen under deras semester. Det verkade så fint, men sedan dess har det bland annat fettat ner och förstört väggen bakom min soffa. Jag upptäckte att skinnet var boven när jag tvättade det. Alla andra fårskinn jag har (jag älskar fårskinn) behandlas så att de är tvättbara, detta bara smälte ihop och blev stelt.

Men för varje stegförflyttning åt vänster kom Elli in med en ny sak.

Alice i startgropen.

Hon hämtade också mycket bra. Det gjorde Embla också och med störst iver av alla. Allra första utskicket bytte hon grej på - aj, aj - men sen hittade hon sakerna på löpande band. På näst sista föremålet var tempot lite lägre, så då skickade jag inte ut henne efter det sista saken. Embla är så duktig vid överlämnandet - sitter vid sidan som ett ljus.

Uppletande med valp går lite annorlunda till. Gull-Marie leker igång Sanni, Mona-Stina håller i snöret. Sen skuttar Gull-Marie iväg och lägger saken inom synhåll för Sanni och tjoar uppmuntrande.

Och Sanni släpps iväg, rusar fram och beröms massor.

Duktig som hon är kommer hon tillbaka med föremålet. En massa beröm igen och "kom Sanni!"-rop.

Ingen fotingång tränas än, allt ska bara vara jätteroligt och lite slutkamp om föremålet gör det ännu mer attraktivt.

Inez brukar komma in med sakerna, men nu var det ett tag sen sista uppletandet och Mona-Stina fick backa tillbaka ett steg. Nästa sak hämtade hon precis som hon skulle. Duktiga hund! Ankan sprang också glatt ut till föremålet men komma in med det tänkte hon minsann inte. Då får man alltså själv vara mycket aktiv och leka in sin hund och det var joooobbbbigt i värmen! :o)

Vi hade haft strålande väder i skogen, men tillbaka i Falkenberg började regnet. Och vad det öste! Gull-Maries man hade utlovat grillad makrill och fångat ett antal såna kvällen innan. Löfte var löfte, tyckte han och minsann ställde han sig inte under ett paraply och grillade! Och så gott det var! Jag har bara ätit rökt makrill tidigare, rätt gott men så oljigt. När fisken grillas försvinner det mesta av det överfeta och smaken blir underbar.

Se och lär, alla hundar! Elli når upp till bordet mer än väl även när hon sitter. Men trots att hon har nosen alldeles intill det goda, skulle det aldrig, ALDRIG, falla henne in att ta något.

Svårt drabbade av paltkoma, eller "fjacka" (stavas säkert inte så) som det heter på kroatiska - åkte vi till klubben för kvällsrastning. Regnet hade upphört för länge sedan. Hundarna förväntade sig träning, men det var ingen som orkade något förrän Mona-Stina drog igång lite "fritt massfölj" ;o). Gull-Marie körde sen några moment med Elli, men annars var det bara lek denna kväll.

Belöningen var a och o, förstås!

Vi avslutande dagen med den goda mjukglass som bara finns i Falkenbergs centrum, på Burger Inn där. Att just den glassen är så unikt god beror på flera saker. Dels är den gjord av Siaglass, dels är den precis lagom luftig och dessutom rengörs glassmaskinen helt och hållet varenda dag. Mmmmm, så god den är! Efter glassen gick vi en liten stadsrunda med valparna och sen vinkade vi iväg Gull-Marie.

Själva åkte vi tillbaka till Murar´ns och det var en sån skön, ljum kväll!

Vart man än tittar så är det fint. Hon har då sannerligen rätt, Mona-Stina. Hon bor vackert - det gör hon!

Ankan var trött efter den långa, innehållsrika dagen och däckade på sin favoritplats i köket.

Embla, lite finare av sig, valde soffan.

Medan Inez alltid föredrar hallen. Här kan ingen komma eller gå utan att hon vet om det!

Ankans pappa Cambo vom Brahmetal "Der Chef" på augustibilden i almanackan. Camobos uppfödare är en duktig fotograf.

Alice var ute för tillfället, så avskedsbilden på henne får bli den på lilldatorn i kontoret.

Tidigt nästa morgon gick jag en sista promenad ner till Ätran. Murarstugan var tyst - Mona-Stina sov. Och det var jag lite glad för. Sista gången, då i juni, gick vi ner båda två och då var Troja med. Det känns fortfarande så sorgligt, så det var bättre så här.

Utsikt åt öster.

Ankan levde loppan, som vanligt.

Nere vid badplatsen var det så stilla och vackert i morgonsolen.

Tja... vill hon se dum ut, så...

Men vattnet är gott.

Och härligt för en morgonsimtur.

Men vatten i öronen är ingen höjdare.

Alls.

Kan det möjligen finna nåt godis kvar under vattenytan?

Jomenvisst!

Det finns det.

I form av en annan schnauzer. :o)

När vi kom tillbaka var frukosten färdig och sen... ja, då var det bara att åka hem. Men nästa år kommer vi igen - då är det minsann MH som står på tapeten! Tack snälla, för en helt underbar vecka!

 <<   Till dagen-index   >>