Bilder

Vecka 48
Utökning på Spånga

<<   Till Spånga-index   >>

Bygget på Spånga fortskrider. En dag hissas den enorma akvarieglaskivan på ett och ett halvt ton ner genom taket med hjälp av den här kranen.

Jag pinnar uppför byggnadsställningarna för att föreviga.

Mycket starka sugplattor håller upp den tjocka skivan.

Finliret måste byggarna stå för och riskfritt är det inte.

Mycket dramatiskt blev det en stund när kommunikationsradion dog och kranföraren fortsatte att sänka ner glaset. I allra sista sekunden gick de manuella vrålen fram och skivan hejdades.

Från det ena till det andra... detta är en blåpannad gulvingad amasonpapegoja (jo - det stavas med s på svenska, så det så!) Hon visar upp revirförsvarsbeteende genom att spärra ut stjärtfjädrarna och...

... "pumpa" med pupillen som omväxlande pendlar mellan jättestor och nålfin. När hon är som allra argast kan hon ändå inte låta bli att med mild röst säga "Men goddag goddaaaag"!

Ilsken goja.

Gamla Astrid, den grekiska landsköldpaddan, är allt annat än arg av sig. Vad kan väl vara bättre än att få ha hela den stora salladsskålen för sig själv? Landsköldpaddor ska äta stora mängder varierande sallad varje dag. Inga grönsaker och defintivt inte frukt. De får också ett mycket fint torkat örtgräsfoder, lika bra som de gräs och örter dessa sköldpaddor livnär sig på i naturen. Och så får man inte glömma att tillsätta en massa kalk över maten.

Så här ser de fyra landsköldpaddornas terrarium ut.

Goffinkakaduan är också på sitt snällaste humör och visar det genom att fälla fjädrarna över sitt farligaste vapen: näbben.

Timneh-jakon är nära släkt med grå jako och båda är afrikanska papegojor. Jakos är mycket känsliga för förändringar. De vill ha "lika jämt alltid". De är mycket intelligenta och dessutom härmar de mänskligt tal bäst av alla papegojor.

Selma, en av albakakaduorna. Hon är mycket tam och sällskaplig. Kakaduor blir mycket gamla, minst 70 år är inte ovanligt.

Åter goffiner, Tuffa och Victor. Typiskt för kakaduor är också att de har mycket lång hals - det är bra att känna till när man ska hålla dem! ;o)

En av våra vackra aror.

Åter till utökningen. Eller tillökningen snarare... även tackan Troja har lammat. Nu har vi fyra bagglamm som skuttar runt i snön som inte bekymrar dem det minsta.

Men så har de också en varma fårhus och en massa halm att sova i.

Avslutningsvis en adventsfin bild på vår vackra guldfasantupp.

<<   Till Spånga-index   >>