Bilder

Spångadagar vecka 42
En slags dag på Spånga

<<   Till Spånga-index   >>

Nu var det meningen att jag skulle försöka beskriva en arbetsdag på Spånga, men hur det var så blev det bara början och slutet... Jag har gått med i Ett Foto I Timmen och när det är dags för första omgången den 5/11 får jag allt låta bli att lägga kameran ifrån mig :o)

Mat att få ont i magen av... men på helgerna blir det sånt här skräp.

Två trötta hundar hade nog hellre snarkat en stund till.

Det är fortfarande ganska mörkt när vi kommer fram till Spånga. Vi är väl omgärdade som synes! Men det är knappast något fängelse - härinne är det nästan bara roligt!

Den första jag hälsar på är förstås Kalle!

Grisen Goliat släpps ur sitt nattbås och får springa ut i Beteshagen. Med den här varianten på Qulan får han roa sig tills frukosten kommer snart.

Jaha, och sen hände det. Att jag glömde bort kameran alltså. Hela dagen har gått, helgjoureleverna har varit kanonduktiga och jag går runt och släcker och säger godnatt. Kalle har redan lagt sig till ro. Fast under natten kommer han att roa sig med att bära runt disktrasor, putta bollar och välta sopkorgen som alltid måste vara tom... för att inte tala om att han kommer att prata med alla marsvin, kaniner, taggmöss, degusar, chinchillor, pärlhönskycklingar och så med mamma Eufrat som ligger i grannkorgen.

Katten Nilen föredrar taggmössens gallertak - det är skönt under värmelampan! Förresten har taggmössen också fått ungar, tre stycken! Trots att både Kalle och Nilen så ofta stirrar ner på dem!

Torsten Gabriel har bäddat in sig på foderbordet...

Allra sist släpps Goliat in i nattbåset igen. Han har bråttom och springer ivrigt hela vägen trots den hala ladugårdsgången. Härinne finns ju MAAAATEN!

Kommer du nångång då, matte - jag vill hem!

Man kan av bilderna att döma få för sig att jag inte fått något alls gjort idag... får väl gå upp i bevis fredagen den 5 november. Då ska jag banne mig dokumentera en dag på Spånga!

<<   Till Spånga-index   >>