Bilder

Spångadagar vecka 39
Höstexpo

<<   Till Spånga-index   >>

Höstens stora Expo, eller Öppet Hus, föregicks av en febril förberedelsevecka där alla elever hade fullt upp varenda sekund. Förutom att få Djurinstitutionen att skina och visa upp sig i toppskick finns alltid en mängd runtomkringevenemang, som marknadsföring, agilityuppvisning, ansiktsmålning, fotohörna där man kunde avporträtteras ihop med ormar och andra reptiler, Vilthörna, smyckestillverkning av fåglarnas färggranna fjädrar, schemasättning, fiskedamm... mm mm att jobba med. Alla gick på högvarv och när helgen äntligen var där så visade sig att allt arbete verkligen lönat mödan. Det var smockfullt av besökare.

Att det emellanåt var lite kallt och blåsigt på lördagen hindrade inte folket från att strömma till. Här syns Eva Kirkegaard från Viltjouren längst till höger. Hon kommer varje Expo och är en samarbetspartner till oss på Spånga. Denna gång hade hon med sig en pärluggla och igelkottar.

60 ungar har hon tagit hand om under sommaren. De här stora kommer att kunna sättas ut före vintern, medan många mindre får övervintra och vänta till nästa säsong.

Publikdragare var våra tre nykomlingar från Furuvik, 3 månader gamla vietnamesiska hängbuksvin. Skillnaden mellan dessa och kanadensiska minigrisar är att hängbuksvinen blir större, omkring 50-60 kg tunga mot 20-30 kg hos kanadensiska. Härinne sover de om nätterna. På dagarna får de förstås vara ute och buffa runt i Stora Hagen.

Inte bara besökarna var nyfikna. Här är gotlandskaninen Ida.

Vilhörnan hade eleverna lagt ner mycket arbete på. Resultatet blev både ett fint blickfång och mycket information.

Djurakuten hade ställt upp en bil.

Den var välutrustad med burar, bårar, håvar och mycket annat som behövs för att tranportera sjuka djur.

Kaninungarna var som sötast, liksom de sex små marsvinsungarna. Klara favoriter bland barnen!

Eller vad sägs om denna lilla nykläckta rödörande teckensköldpadda? Den har kläckts helt naturligt nere i vår Regnskog. Stor som en femkrona ungefär. Och i äggkläckaren hackade sig pärlhönskyckling efter pärlhönskyckling fram, precis under pågående Expo. Vältajmat!

I hundhörnan informerades det om allt man kan använda hundar till, förutom som bästa vän. Det var elevernas egna hundar som turades om att demonstrera.

Fåren var på sitt kärvänligaste humör och till och med den blyga lilla geten Ayla vågade sig fram till besökarna.

När det är dags för utfodring flockas både djur och intresserade åskådare. Här lägger Anna ut nytt hö i foderhäcken.

Detta Expo blev som sagt mycket lyckat och NP3B kan känna sig väldigt belåtna. Själv jobbade jag inte denna helg och bilderna skulle ha blivit många fler om jag under mitt besök kommit fram i trängseln! Nästa gång det är dags kommer utbyggnaden att vara färdig och premiärinvigas. Det är Spånga Gymnasiums Djurinstitution i ett nötskal: bäst, helt enkelt! :)

<<   Till Spånga-index   >>