Bilder

Vecka 24 2007
Fåren på sommarlov

<<   Till Spånga-index   >>

Nu är det tystare på Spånga, inga får som möter en och bräker glatt på morgonen, lite tomt! Men de har det härligt. Som alltid åker de ut på sommarbete till Raggarön i Roslagen, den plats de kommer ifrån.

I år behövdes staketet lagas, så därför åkte vi ut allihop, efter att morgonrutinerna stökats undan och alla andra djuren fått sitt.

Loke, som inte bara är schäfer, utan har en portion belgisk vallhund i sig, var förväntansfull inför utspringet!

Innan de får komma ut har de fått insektskydd på sig. Annie och Zissie droppar på det inne i transporten, Jenny är på väg att öppna.

Efter en viss tvekan väller de ut, alla sex fåren och deras lamm. Nyklippta igen, ullen hade växt såpass att klipparen fick komma en omgång till. Endast lammen är oklippta.

Det var roligt att se dem: nyfiket tittade de sig omkring och så fick de syn på det saftiga gräset och resan var glömd - vilket smörgåsbord för ett får!

Anna platsar sin ivriga Loke. Han är så duktig den hunden.

Och vacker.

Efter resan som tagit ett par timmar och bestyren med utsläppandet, var det skönt med en fika på terassen till Jennys sommarhus, med utsikt över fårhagen och havet.

Så här fint!

En lycklig Anka hittade en ankpöl i trädgården.

Vilken härlig färg hon har på sin iris, Jenny!

Efter lunchmackan satte vi igång med att laga staket. Embla och Loke var med inne i hagen. Loke höll reda på fåren och Embla njöt av tillvaron. Blondinen, däremot, fick stanna utanför. Hon hade velat ha lite mer sprutt på de där tröga bräkande ulltottarna.

Det var ett svettigt göra att få upp stolparna som sjunkit ner i dyn nära vattenbrynet. Men hela tiden fanns den fina miljön att glädjas åt. Fåren har en sån fin jättestor hage med ängsmark, skog, klipphällar och så stranden.

Sen körde Annie upp transporten till trädgården - hon är fena på att backa de där sakerna - och vi spolade ut och städade hyrsläpet, så att det sen bara var att lämna tillbaka det i Stockholm.

Jag, som inte bor så långt därifrån skulle sen åka direkt hem. Men när de andra for iväg, stannade jag ett par timmar och lät hundarna bada och njuta av den oväntade "närapå-semesterdagen".

Vid den här bryggan var det härligt att sitta i kvällssolen.

Vackert åt alla håll.

Välkomna hem till Spånga i höst, alla fåren. Åh, vore man ett får på Spånga ändå!

<<   Till Spånga-index   >>