Bilder

Vecka 4 2008
Januari på Spånga

<<   Till Spånga-index   >>

Här har det varit oskrivet ett tag. Det betyder ju inte att inget har hänt på Spånga - massor händer varje dag!

Nu i januari har lammen börjat komma. Hittills är de två: det underbart söta tacklammet, med sin fina teckning i huvudet och så det lite yngre bagglammet. De är tillräckligt jämngamla för att ha kolossalt kul ihop!

Gnistra är mamma till bagglammet Gimli, även om man av teckningarna på avkommorna kunde tro att det förhöll sig tvärtom. Glimma, stolt moder till ...Gambrinia (hm!) ser därmot ut som Gimli.

Tisslan börjar bli vuxen - sju månader är hon nu. En bestämd dam. Se bara på hennes blick på Kalle. Han ska inte tro att han får snarka vidare där just nu. Absolut inte!

Kalle kniper ihop ögonen hårt och låtsas inte märka Silverbitchen. Det tricket lyckas i tre sekunder ungefär, sen räcker det med ett litet fräsande från Tisslan och Kalle får finna sig i att lomma därifrån och lämna över sin härligt uppvärmda kudde.

Korparnas holk har öppnats och de har fått en massa kvistar och pinnar så att de kan komma igång med bobyggandet.

Här struttar korphonan runt med en bit råtta, medan hanen i förgrunden massakerar en pinne.

Några minusgrader i veckan fick ankdammen att frysa till is och ersättningsbadbaljor måste sättas fram. Men nu ska det snart bli blidväder igen.

En av påfåglarna har upptäckt att duvorna får mycket godare mat i sitt torn, än vad han får på sin matningsstation.

I tropikavdelningen är det köttmatningsdag. Stora rödörade Bodil matas i låda, vilket underlättar rengöringen betydligt. Vattensköldpaddor vill helst äta i vatten och sen kommer det annat från motsatta änden... och en låda är ju betydligt enklare att rengöra än regnskogsdammen.

Den blåtungade skinken får inte kött, däremot insekter ett par gånger i veckan. Här har han just masat sig fram ur sitt sandhål.

Maskgroddjuren, som är av storlek daggmask när de föds, växer på sig ganska fort och blir sen runt 30 cm långa med en diameter på drygt 3 cm. De slingrar sig som vattenormar och känns som vattenfyllda långsmala påsar i handen.

Silvermarmorerad chinchillahane till salu! Han är född 12 april-07 och kan inte vara kvar i flocken eftersom det oftast inte fungerar att ha flera hanar samman utan att slagsmål uppstår.

Även denna viltfärgade unge, också hane, är till salu. Han är född den 24 september -07 och är en otrolig charmboll!

<<   Till Spånga-index   >>