Bilder

Vecka 19 2006
VÅREXPO

<<   Till Spånga-index   >>

Spångas vårexpo, arrangerat av avgångsklass NP3A, genomfördes i strålande väder. Allt löpte på hur fint som helst, men för detta hade det krävts ett enormt förarbete.

De här var nog de enda som kunde koppla av under förberedelseveckan: Kalle med mamma Eufrat. Eufrat väntar en ny kull ungar, de kommer när som helst. Kalles pappa verkar ha varit kavaljer även denna gång.

Vad ni ser på bilden är inget mindre än grodyngel av pilgiftsgroda. De behagade dyka upp lagom till expot - ett gott tecken!

Det började alltså gott och fortsatte så hela helgen. Eleverna kan verkligen.

Förutom allt slit med städning och finputsning är det så oändligt mycket som måste planeras och ordnas och allt gör eleverna själva. Bara att schemalägga var alla ska finnas och vid vilka tidpunkter är ett otroligt arbete. Alla olika stationer ska föreberedas, smycken tillverkas, vildmarkshörna iordningställas osv osv.

Ladan är renskurad och allt är nedplockat. Namntavlorna målas om, blomsterdekorationer sätts upp, plank och väggar ute rödmålas, allt finkrattas. Här är det Gabriella och Ida som tillverkat små blomsterkorgar som ska upp.

Blommor i mängder planteras. Detta är en del av Barnens Hörna med färglada blommor och roliga figurer och små, små vattenkannor att vattna med.

När Expot kör igång finns förstås Eva Kirkegaard från Viltjouren med. I år hade hon med sig några rävvalpar vars mamma blivit överkörd. Otroligt söta och charmiga stinkbomber!

Chanette sitter ett pass vid smyckesförsäljningen. Det är Johanna och Felicia som tillverkat örhängen, armband och halsband. Materialet har förstås Spångas vackra fåglar bidragit med. Hela året samlas fjädrar som fåglarna ruggar och färgerna är lysande klara.

Många föreningar deltar på Spångas expon och här springer lösa tamråttor omkring på bordet, till de här barnens förtjusning.

En afrikansk pygméigelkott kikar fram ur sin mössa.

En ögonfransgecko kom också på besök. Visst ser den rolig ut!

Micke hade med sig sin kungspyton. På Spånga har vi tigerpyton, blodpyton, kungsboa och olika snokar, men ingen kungspyton, så det var roligt att han tog med sin.

Stockholms kattvänner var här och fick många intresserade. Vem skulle inte vilja ta hand om de här söta kissarna?

I vilthörnan fanns vattensalamandrar och den här snoken. Alla återbördas exakt till den plats de hämtats ifrån så snart expot är över.

Ida nummer 2 med med en av sina golden hade Hundhörnan ihop med några av klasskompisarna, bland annat Malin och Mikaela.

Sheltien Kosmos tillhör Malin och visar upp sig i agility lite längre ner. Kosmos finns bland mina länkar.

En annan Malin har delvis stått för kontakten och samarbetet med WWF, som fick hela den nya Linnésalen till sitt förfogande. Malin hade ihop med Ida 2 nyss återvänt från Dolphin Center i Florida där de haft flera veckors praktik. Malin led svårt av jetlag, men envisades med att vara med varenda sekund under förberedelseveckan ändå, precis som Ida.

Johanna nr 2 och Gabriella. Det här är en jättemysig klass!

De nymålade skyltarna är uppe, häggen ute i Stora Hagen har fått bidra med några av sina blomsterklasar ... det blev så fint i Ladugården!

Alla smådjuren härinne var mycket populära och det var svårt att hitta ett ögonblick att fotografera när det inte var tjockt med folk.

Korparnas ungar började lagom kika ut till expot. Några dagar senare hade alla fyra hoppat ut ur holken.

Från Energiplattformen kan man se in i Friflygningsvoljären. Den vita påfågelshannen bligar nyfiket tillbaka.

Framför växthuset prunkar hundratals påskliljor.

Vi hoppar inomhus igen. Här är åter Linnésalen. Men ser det stora 23 000 liter stora akvariet längs nästan hela väggen. Det går sen ner till lektionsalen under. Den i sin tur var iordninggjord som en biosalong, mörklagd och med det fantastiska akvariet som bioduk. Där kunde trötta expobeökare slå sig ner en stund och bara njuta av fiskarnas rörelser. Där fotograferade jag inte.

Det finaste nya klassrummet är annars detta: Viktoriasalen. Bergväggarna fortsätter även längs hela väggen till vänster och växterna är överdådiga, något som bilden inte kan visa.

Naturligtvis finns också ett vattenfall.

Malin nummer 3 förevisar kliniken. Eleverna demonstrerade tassbandagering bl a. Det vita till höger i bild är vår reptilkläckare. Under bara den senaste månaden har där kläckts flera små sköldpaddsungar av olika arter och nu senast två leopardgeckos.

Malin med sin Kosmos under agilityuppvisningen. Här i slalom.

Och vippen. Kosmos är duktig.

I klapp- och kelhörnan kör Jennifer ett pass. Jennifer var överallt under förberedelserna. Hon hade terriarierummet som bas, men hann ändå rödmåla Ladan-väggen mot Stora Hagen ihop med bland andra Johanna 3 och Josefin och gräva en gyttjegrop åt grisarna och en massa annat.

Malin som nyss förevisade kliniken hade med sig sina illrar. Bland dem fem veckor gamla ursöta illervalpar.

Men de var så blyga för kameran!

Pga av ombyggnaden av gymnastiksalen är vår damm i Friflygningen avstängd. Istället har vi denna tillfälliga plaskdamm. Den duger, tycker gulankan och gräsanden här.

Våra vackra vita duvor.

Avslutningsbilden får bli på denna underbara scen ur illervärlden. Så här vilsamt hade inte eleverna det, men lönen för mödan blev desto större. Ett KANONFINT GENOMFÖRT EXPO, klass NP3A!

<<   Till Spånga-index   >>