Bilder

ANKAN, 10 månader

 <<   Till ankbilds-index  >>

Några av bilderna från Harvikadammen skulle stoppas in här, var det meningen. Men så slängdes de alltså av misstag och själva 10-månadersdagen förevigas med inomhusbilder utan blixt. Nåja, några uranögon blir det ju inte i alla fall...

Inte för att dagen firats på något särskilt sätt. Ett röj efter jobbet vid Trojas sjö - där isvattenytan och himlen tillsammans åtminstone dubblade förutsättningarna för att kunna se längre än till nästippen i ösregnet. Och kul hade de, anka och skägg. Inte matte så mycket, som efter en timme lika gärna kunde ha hoppat i från bryggan för ett novemberdopp.

Ofesten hemma blev en varsin tom burk kattmat med lite gott kvar på botten. Ankan fastnar inte längre med hela huvudet..

Den sötaste ankskallen i världen!

Lite efterrätt i form av äkta katt hade gjort dagen värd nåt i alla fall.

Men den dumma ankmatten var allt för nära.

Rotade rätt på en annan kamera, men med blixt blev det inte nåt att ha ändå. För en anka som inte får äta upp sina katter ifred behöver inte ha några 10-månadersfödelsedagar och tänker sannerligen inte bjuda på nåt ankflin.

Den snåla ankmattens Anka väger 34 kg och är 65 cm hög. Precis som förra månaden alltså. En katt om dan - och det hade sett helt annorlunda ut, var så säkra!

 <<   Till ankbilds-index  >>