Bilder

Schnauzersläkten träffas

 <<   Till dagen-index   >>

Idag träffade vi Emblas syster, halvsyster, halvsysterdotter och så den svarta Scilla på vackra Kullön strax före Vaxholm i Stockholm. Vädret var med oss - ett tag kändes det nästan våraktigt i disigt solsken.

En liten förpromenad ner till vattnet, bara vi. Området är helt nytt - en ekoby med fantastiska hus. Alla har sin båtplats också förstås, vid den nu så vintertomma bryggan.

Mycket snart var det stora hundleken igång. Ledde gjorde för det mesta svarta Scilla som med sina 14 månader var den yngsta i gänget.

Här är Tinka, Emblas halvsyster Isas dotter och jämngammal med Embla - endast en månad skiljer dem åt. Pappa heter Viggo.

Då och då gjordes ganska fruktlösa försök att samla flocken. Här är några åtminstone, från vänster Tinka, Majken (Emblas kullsyster)och Isa. Till höger en tillfällig bekantskap i form av en söt japansk spets. Den vackra rumpan tillhör.... gissa vem...

De två systrarna. Embla gillade visst inte anspelningen ovan...

Kan man blänga tills man spricker?

Tinka till vänster med mamma Isa. Isa kan allt. Tinka kan inte så mycket på egen hand, men hon kan härmas :o) och det gör hon bra.

Står Isa på en sten, då är snart Tinka där också.

Den här svarta skönheten kunde för sitt liv inte hålla alla kroppdelar stilla samtidigt. Här vevar Scilla med huvudet...

... och här är det rompan som går :o) Scillas föräldrar heter Lita och Tudor.

Ett sånt där försök att samla hundarna igen... Majkens matte Anna i brunt och Isa och Tinkas matte Cecilia.

Allihop pinnbeniga och drypskäggiga, havet skvalpar nämligen precis nedanför...

Vilka motsträviga skäggfjantor! Endast Tinka tittar rakt fram (för att hon inte fattar bättre, skulle hennes matte säga!)

Här är en som vet hur det ska gå till!

Scilla - fryst för en hundradels sekund och det räckte ju!

Anna har visst något att bjuda på :o)

Ytterligare en tillfällig bekantskap - av alldeles rätt ras! En ettårig svart Morris - det du morbror Morris! Släkt med Malins söta Wilma är han.

De var vackra ihop, Scilla och Morris.

Rätt förtjusta i varann blev de också.

Emblas försök att få Morris på bättre peppar&salt-tankar hjälpte föga.

Tinka och Isa med husse och matte - så roligt att ni ordnade den här träffen - TACK!

 <<   Till dagen-index   >>