Bilder

Disting, Hågahög och schnauzermöte

 <<   Till dagen-index   >>

Vad ska man hitta på en helt ledig tisdag? Antingen stanna inne i stugan och surt glo ut på mulet väder eller packa matsäcken och åka på marknad! Så då gjorde vi det. Ja, inte Troja som demonstratvit kurade ihop sig djupt i korgen. Inte idag, va! Hon bestämmer såklart själv.

Distingsmarknaden på Vaksala torg i Uppsala innehöll de vanliga pratglada knallarna med sin norrländska korv, sitt norrländska tunnbröd och sin norrländska hjortronsylt men ingenting särskilt. Alla marknader ser likadana ut överallt nuförtiden :o( och inte ett enda stånd med roliga hundpryttlar fanns det. Fast Embla tyckte att korven var tillräckligt rolig, varför köpte vi ingen sån för? 6 stycken för en hundring, örru matte, va!

Men kolla, en schnauzer!

Gustavianum längst in och så Historiska institutionen. Tycker om!

Domkyrkans spiror stack hål på molntäcket och det blev vårvinter. Iväg till Hågadalen!

Embla kan också klättra uppför lodräta väggar!

Öronen kröks koncentrerat.

Jomän, vicken Embla!

Ungefär som Eiffeltornet, va?

Pausbild bara för att Embla är söt.

Söt som en kardborre.

Höjdpunkten blev ändå inte bergsbestigning utan riesenschnauzern Ronja.

Ronja var en trevlig, stor - jättestor - lufsa och efter en halvtimmes lek här och många timmars utevistelse totalt idag orkade varken matte eller skäggfjanta med det planerade spåret. Det finns fler dagar och ledigt blir det redan på fredag igen. Hem till stuga, Troja och märgben. Fast dem fick hundarna behålla sig för sig själva.

 <<   Till dagen-index   >>