Bilder

Märta! 19 juli 2005

 <<   Till dagen-index   >>

Tänka sig, nu har vi träffat ännu en cyberschnauzer - den söta Märta som bor precis mellan sjö och hav i norra Uppland.

Minsann var hon inte en riktig gladpumla, precis som Embla!

En jättefin schnauzer med bus i blick men enastående väluppfostrad. Tänka sig, här sitter vi och dricker kaffe med läcker nybakad sockerkaka och Märta sitter bredvid bordet. Inte , så som i alla fall Embla och Troja allra helst skulle ha gjort!

"Vasa? På bordet? Kan man det?"
Åh, måtte nu inte Schnauzerstugans två superglufsare satt en massa idéer i huvudet på en dam av värld...

Fast sen kom husse i bjussartagen och att han fick en vän för livet i Troja genom det, kanske framgår här!

Inte för att de två andra var nödbedda. Märta var lite tjurig över att inte stå i centrum för husses uppmärksamhet.

Och i ärlighetens namn tyckte hon nog att tiggerifasonerna var lite smått löjeväckande...

Så när fickorna äntligen var tomma inbjöds till lek på de gräsmatteytor som fanns kvar sedan matte förvandlat trädgården till en blomsterhav och husse byggt färdigt alla stugor, terasser och sittplatser till det som nu är Märtas eget hemmaparadis.

Men emellanåt måste Märta-husses fickor kollas av igen - "å det har du inget me å göra, Märta!"

Och fickorna var i sanning förtrollade, för vips var de fyllda igen. De två schnauzrarna visade då mer än gärna att rasen kommit längre i sin utveckling mot tvåbeningarnas tillvaro än vanliga hundar.

Det demonstrerar även leken, som sen tog fart ordentligt.

Över stock och sten bar den i rasande fart och de 600 tagetesarna hukade förskräckt i rabatterna.

Sen fick Märta guida oss till sin badsjö. Vägen dit gick genom vindlande skog - inte långt alls, fast Märta, som ville att vi skulle få se så mycket som möjligt av skogen valde stigar så att det blev en för matte ny och annorlunda väg ner mot vattnet ;o) De två badankorna var mycket samstämmiga i böljan...

.. även om den andres pinne ju säkert var mycket godare. Uppe på land hade sen Märta mer energi än Embla och la sig till med en tjuvnypstaktik som var ganska rolig: hon smög på Embla (eller Troja, som hon förresten var omåttlig fascinerad av - "en sån konstig hund som inte vill leka mig mig!") och drog lite i pälsen varpå Embla gruffade ifrån och Märta glatt flinades hoppade undan. En sekund senare upprepade hon tricket. Om och om igen!

Hej, då, Märta! Det var så roligt att träffa dig! Hoppas att det inte dröjer så länge tills vi ses igen! :o) Tack också matte & husse för den stora gästfriheten och all god mat och underbara jordgubbar!

 <<   Till dagen-index   >>