Bilder

Ankplums i Halland
12-13 juni 2006

 <<   Till dagen-index   >>

Ätran nedanför Murar'ns hos Ankans ömma (hrmm...) moder Alice och syster Inez.

Badtillfällena skulle bli många under de här varma dagarna nere i Halland.

En stilla krusning, det var allt. Där är så vackert.

Tisdagsmorgonen började med en promenad ner till Ätran, bara jag och mina tre hundar. Stranden är långgrund och det blir den som helt kommer att övervinna Ankans rädsla för att simma på djupt vatten.

Troja orkade hänga på, klockan var inte mer än runt sex och det var fortfarande svalt och skönt. En massa insekter dansade över stenarna, därav Trojas intresse.

Lite senare på dagen blir det en ny tur ner till vattnet. Denna gång till en badplats lite längre ner. Dit kan man ta bilen och helt slippa anstränga sig själv - så bra så! :o) Gull-Marie har kommit med sina två lejon, liksom Tapio som har Ankans kullbror Attis. Attis-Husse är kvar uppe i stugan och formaterar Mona-Stinas dator medan vi andra åker ner till vattnet. På bilden är det Attis, inte Ankan som badar med Embla och syster Inez.

Men de är lika, Ankan och Attis, även om han är mycket större.

Bada vill däremot inte denna lilla björnunge alls, till Gull-Maries besvikelse. Leonberger ska bada. Hur det slutar har jag ju redan avslöjat i dagboken. Mer bilder från det kommer lite längre fram i tiden.

Elli däremot badar mer än alla andra. Först i, sist upp - alltid.

Uppe hos Murar'ns blev det fika och nu är hundarna rejält trötta. Sanni lägger sig under trädgårdsmöblerna och filosoferar.

Elli håller ett vakande öga på henne och de rumlande hoffarna.

Liksom Troja. Fast hon ligger mest här av en annan anledning. Upp på bordet serveras björnbärspaj med vaniljsås...

Lilla trolltrynet får avsluta eftermiddagens bilder. Till kvällen kommer två hoffesyskon till, Atlas och Figo. Men det berättar jag om sen.

 <<   Till dagen-index   >>