Bilder

Ankplums i Halland 2
13-14 juni 2006

 <<   Till dagen-index   >>

Men... vad glor de på, kossorna?

På oss förstås. Ett stort gäng hundar som flår fram på badplatsen är en spännande händelse i i kossas liv. Figo tyckte också att det var spännande, men korna brydde han sig inte om. Husses fikaförberedelser var däremot högintressanta. :o)

Han är så fin Figo, skiljer sig från de andra blonda valparna genom sin mörkare färg. Jag blev väldigt förtjust i honom - en jättetrevlig valp.

Men Atlas var också så kanonfin - se bara! Svår att skilja från Inez i farten också, men de var lite olika tecknade.

Men en sån här bild går inte att reda ut :o))) - så höll de på mesta tiden. Det roliga var att de hela tiden lekte i par, men bytte ofta och lekte lika fint med nästa kullsyskon. Jag tror att det är Figo och Attis.

Här är det i alla fall Attis till vänster och Figo i matteknäet.

Och här är de allihop: Atals med husse. Han håller även en hand på Attis. Figo med matte, Monas-Stina med sin Murar-Inez och Ankan samspråkar med Figohusse. Med tanke på att det var nio valpar i kullen var det härligt att hela fem hundar kunde vara med. De övriga finns i Tyskland och i Frankrike samt på Gotland, där Nova bor.

Dagen efter var vi hundvakt åt Gull-Maries lejon en stund.

Det var kul, sa Sanni.

Ankan tyckte att trädgården på Rådmansgatan var ett mycket bra hundställe.

Och det gjorde Embla också, även om hon på schnauzrars vis döljer sina glada känslor ibland. :o)

Troja har också varit här många gånger nu och kände sig som hemma direkt. Särskilt i köket... Alice talar om för sin ohängda valp att det är moderns rätt att först få dricka ur vattenskålen.

Men innan Gull-Marie åkte iväg rastade vi hundarna vid "Tippen", en före detta soptipp som numera är vackra strandkullar vid hamnen. Inez och Elli visar stolt upp sitt ställe.

Alice kommer pustande upp för slänten. Åh, finge Ankan dessa underbara öron också... men blonda hoffar har en annan typ av päls, tyvärr, och pesorna blir inte lika härligt långa

Men beskåda morsans framfart kan man ändå.

Och fara fram över den härliga platsen i full fläng.

Det var lite varmt...

Fem av sju hundar. Embla rumlar runt utanför bild och gamla Troja vilar i bilen.

Jämfört med tant Elli är Ankan en liten dvärghund...

Det motsatta i jämförelse med lilla Sanni. Men oj, vad den lilla "etter-pekan" kommer att ta igen det!

Tillbaka på Rådmansgatan lämnar jag Mona-Stina med hundvakteriet och går en egen promenad med bara Embla i Falkenberg. Hälsade på fontänen där hundarna lekte Anita Ekberg förra sommaren.

Så svalkande med fiskens vattenkaskad.

Prångigt. Sånt tycker jag om!

Det här huset skulle jag vilja bo i om jag nu måste bo i en stad.

Embla gick på sin stenmur och tryckte på alla knappar vid övergångsställena. Matte pratade med Bradleys husse som har djuraffären (Bradley var den hund som i augusti förra året råkade ut för ett elstängsel och drog iväg för att vara borta i flera dagar - det äventyret finns att läsa om "I spåren av Alice och Elli" här under Dagen idag.) Bradleyhusse Jörgen berättade att fotbollströjorna för hundar gick åt som smör i solsken. Va! Och så åt vi av den berömda mjukglassen som jag missade förra året eftersom maskinen var under reparation. Och den var GOD - oj, vilken skillnad mot vanlig mjukglass! Så god var den att vi åkte och köpte en till allihop på väg till klubben för en uppletandeövning. Mer om denna senare.

 <<   Till dagen-index   >>