Bilder

Spångadagar vecka 34
Nu börjas det igen!

<<   Till Spånga-index   >>

Höstterminen har kört igång! Nästa vecka - vecka 35 kommer ettorna till oss. De kommer att stanna fem dagar per halvklass och "gör" därmed de olika avdelningarna genom att vara där en dag på varje ställe samt valfritt på fredagen. Egentligen är det en introduktion och välkomnande till djurinstitutionen och ett prova på. När det därefter är dags för tvåorna blir det åter i treveckorspass.

Men först ett par bilder från sista veckan då vi ännu hade sommarjobbare. Här går veterinär Gunnel Andersson från Roslagstull igenom reptilerna från terrarierummet.

Det fantastiska med den här bilden är inte att fyra personer kämpar med att hålla vår tigerpyton. Det är att Bea håller den! Bea står bakom Annie och har (hade?) reptilfobi! Hennes mål med jobbet under sommaren var att våga röra vid en ödla. Och här baxar hon runt med vår största orm! Den sista arbetsveckan - näst sista dagen - övervinner hon sig själv till detta. Det är bara att gratulera!

Så får vi dyka in i lite Kallebilder igen. För Kalle, den charmiga maskoten, skrämde slag på oss allihopa genom att försvinna söndagen den 21 augusti. Puts väck! Dessutom dök mamma Eufrat i samma veva upp med ett rivet öga. Vad hade hänt?

När Kalle på tisdagen fortfarande inte dykt upp meddelades polis och lappar sattes upp runt skolan och i affärerna i Spånga. Men ingen hörde av sig.

Desto större var lyckan när Kalle kom springades på onsdagsmorgonen! Halsbandet var borta och bredvid sig hade han en smörgås i smörgåspapper!?

Vi vet fortfarande inte vad som hänt, fast halsbandet hittades av någon på busshållplatsen. Det hängde där med en lapp om att en liten röd kattunge hade tappat det just där. Vilket mysterium! Fast Kalle själv, han bryr sig inte så mycket om våra grubblerier. Han är glad över att vara hemma igen och få sooooova!

Och så byggs det och slamras dagarna i ända.

Här sänks en sektion av utbyggnaden försiktigt ner med hjälp av kran.

I denna helg vecka 34 var också den första med helgjour för eleverna. Detta är treor som jobbar för fullt med att göra iordning maten till fåglar och reptiler. Mikaela och Ida ler glatt medan Ida längst fram ser ut att ha klämt sig? Fast jag har för mig att hon håller en liten snigel eller något som skinkarna sedan får smaska på.

En gladare Ida! Här fixar hon snabbt ett hjulbyte på en av våra skottkärror. Så många som möjligt måste vara fit for fight nästa vecka när en massa ny sand till friflygningsvoljären anländer.

Malin och Gabriella gör fint hos korparna. Deras vattentråg ska bytas ut och nytt vatten fyllas på och gamla matrester och fjädrar krattas ut. Framför korphägnet finns uteburar för kanin, marsvin och höns. De mörka fönstren till höger innehåller Regnskogen.

Inne i Ladugårdens foderkök gör Malin i ordning illermaten. Illerrummet syns genom dörrarna. Pga av utbyggnadens står även ett stort akvarium med taggmöss därinne och de kräver värme. Därför finns både värmematta och värmelampa. Gissa vem som knökar in sig under den goa lampan så fort tillfälle ges? Jo, Kalle, förstås!

En liten dvärgvaktelhöna! Men, vänta nu. Det är något fel på den här bilden! En fågel har bara två ben och här syns fyra!

Förklaringen... en liten "humla" har kläckts igen!

<<   Till Spånga-index   >>