Bilder

Vecka 2 2006
Kalle, ditt skrälle!

<<   Till Spånga-index   >>

På Spånga har det varit full fart som vanligt, men kameran hängde inte riktigt med i svängarna. Lite bilder, mera text i stället.

Här står Sandra med den oförbätterlige Kalle. Han måste känna sig rätt hemtam i tratten numera...

Hela fem stygn blev det i lilla tassen... Hörru, Kalle - nu har du bara två oanvända tassar kvar att sticka in hos illern Timon!

Medicinen Amimox smakar inte alls lika gott som den förra antibiotikan. Urk! Fast gott är att ligga i famnen så här och bli ompysslad.

Kaninerna hälsokontrolleras, vägs och klorna klipps. Johanna klipper, Henrietta håller Saga och bakom sitter Lina med Gulliver.

Pelle i fixeringsposition. Jobbar man två och två är detta ett sätt att ha full kontroll över snabba rörelser och kaninen slappnar av totalt.

Saga är dubbelt så stor men helt lugn hon också.

Lilla black velvet chincillan Oliver är fortfarande tam och tillgiven och rysligt nyfiken. Han får ett allt mörkare ansikte, helt enligt färgstandarden. Lina håller.

Fast han stannar inte så länge i hennes knä. Alla och allt ska hoppas runt på och i.

Honchinchillan Chilla är mer reserverad, men de två chincillorna kommer utmärkt överens. Det vore roligt om det skulle bli ungar. Chinchillan är dräktig i 111 dagar.

Vi har en ny stäppvaran, Elza. Hon började sin bana med att ta sig in i bergsväggen i terrariet och inte komma fram på flera dagar. Med hjälp av borr och en sån där liten spegel på lång pinne som man har till bilens motorutrymme kunde hon slutligen lokaliseras, halas fram och innan hon flyttar tillbaka permanent måste smithålet säkras...

Distriktsveterinären har varit hos oss igen och tagit ett nytt blodprov på fåret Freja. Hon verkar för övrigt mycket piggare, vi får se vad provet säger.

Vår beostare från Hagaparken har fått flytta in i Regnskogen och det verkar som om han tror att han kommit till paradiset, så som han visslar, sjunger och låter.

Skogsköldpaddorna Greta och Greger har varit inne på Roslagstulls veterinärklinik för kontroll (samtidigt som Kalle syddes och beostaren provtogs - ett helt zoo från Spånga var sålunda där på kliniken... :o). Greta har röntgats för äggkoll. Fem ägg hade hon i sig och fyra av dem la hon ur sig i onsdags. De placeras i kläckare, men det är ännu osäkert om de är befruktade. Om så skulle vara dröjer det sex månader innan de kläcks.

I terrarieavdelningen renoveras alla akvarier. Det måste man göra med ett tiotal års mellanrum. Tätningssilikonet torkar så småningom och akvariet börjar läcka. Detta förebygger man genom att tömma dem och täta på nytt.

Grisen Goliat har vi haft sele på igen - denna gång var selet mindre och det gick mycket bättre. Det vore roligt om han kan koppeltränas!

<<   Till Spånga-index   >>