Bilder

Vecka 12-14 2007
Ölandsgäss och fårsnagg

<<   Till Spånga-index   >>

En frostig morgon för ett par veckor sedan hämtade jag nya djur till Spånga. Denna gång ölandsgäss, ytterligare en ras som varit mycket nära att försvinna. Gården ligger nära Schnauzerstugan, så det blev nästan ingen omväg alls.

Förutom ölandsgås har familjen roslagsfår och gutefår.. Stora härliga boxar fanns för dom inne i ladan. Här syns gotlandsfåren.

Roslagsfåren var i full gång med sin lammning, och dessa hade redan hunnit bli någon vecka. Full rulle var det på dem och de hade fått en stor halmbal att skutta upp och nerför på.

Ganska nylammad roslagstacka.

En nordsvensk kikade blygt fram mellan några spjälor.

Här är då gässen i sitt nya hem hos oss på Spånga. Det är de två tjejerna till vänster som jag hämtade, gåskarlen kommer från annat håll.

En närmare titt på smaragdänderna i förgrunden - visst är de fina!

En av de vita påfåglarna vilar ovanpå ett av ankhusen.

Nykomling är även Sushi, den japantecknade franska vädurshonan. Troligen har hon fått ungar nu under påskhelgen, det ska bli spännande att se efter i morgon. (Och när jag gjort det visade det sig att hon fått tio ungar!!!)

Fårklipparen var också här och nu är de då snaggade och fina, precis som en viss schnauzer jag känner ;o). Tekla och Gnistra visar upp sig.

Glimma.

En av de silvermarmorerade chinchillorna, Delight, har fått två ungar. Här syns den ena. Söt! Tyvärr klarade sig ingen av ungarna, mamma hade inte nog mjölk. :.(. Så blir det också ibland, även på Spånga....

Den sista av galtkultingarna har nu fått ett nytt bra hem. Ända till Gotland åkte han förra söndagen.

Och därmed har alla blivit sålda utom lilla Miniknorr. Inte så svårt att förstå varför vi vill behålla henne! :o)

<<   Till Spånga-index   >>