Bilder

För-EFIT 4 november 2005

Tillbaka

Detta är ett prov-EFIT eftersom jag till att börja med trott att den femte november just var denna dag. Jag hade tänkt få till en intressant jobbsvit, men som vanligt blev det en omöjlig kombination att både jobba intensivt och fotografera samtidigt. Så det bidde bara en tumme, men i alla fall:

Klockan 4.15: Den här klockan styrs av atomuret i Braunsweig i Tyskland och således är hon verkligen 04.15 pip! Gomorron!

Klockan 5.15:Embla lägger in en tröja i tvättmaskinen. Mattes lilla hjälpreda!

Klockan 6.15: Under bilfärden in till Stockholm blev det ingen bild - man är väl en ansvarsfull hundbilförare! :o)

Klockan 7: Öppnar Ladan och konstaterar att Freja inte lammat än, men att baggen Ragge är irriterad i huden fortfarande. Dock inte pga av klippningen utan det är något annat. Distriktaren får konsulteras. Torsten Gabriel med mamma Tindra kommer glatt ur huset.

Klockan 8.15: Kalle deltar med största intresse i morgonröjet. Han är alltid i centrum och ställer ofta till med oreda...

Klockan 9.15: Allt nere i Ladan är klart och vi fortsätter i tropikhuset. Regnskogen vattnas, spolas och alla fåglar och sköldpaddor får ny mat. Det går inte att fota "in action" - där är alldeles för fuktigt.

Klockan 10.30: Vi har påbörjat dvalningsproceduren för leopardgeckosarna. Nu står de "halvvägs" i processen: från det varma terrarierummet ner till labbsalen i rumstemperatur. Sen ska de in i den kallare hissen (!) några veckor innan det är dags att vända på steken igen. 14 december är det hela klart. Jag kollar bara att det finns vatten i skålen hos dem.

Klockan 11 går vi ner till pizzerian och äter. Jag glömde att ta med mig kameran, men en jättegod fårostpizza blev det.

Klockan 12: Goliat släpps in i Ladan.

Klockan 13: Det mesta är färdigt och vi smaskar i oss de bakelser vi köpte med från bageriet som ligger vägg i vägg med pizzerian. Du skulle bra gärna vilja ha den här Sarah Bernhardtbisquin, va, Embla?

Klockan 14: Vi hade fått ett par pumpor för många vid senaste frukt- och grönsaksbeställningen och Anna får för sig att skära ut halloweengubbar. Hennes Loke både provsmakar och deltar intresserat.

Klockan 14 drygt: Så här fin blev en av dem, fast en av sina tänder tappade den på vägen...

Klockan 14.15: Byggjobbarna överbelastar vårt elnät hela tiden och nu hade de åkt iväg och gjort helg utan att lämna nyckel till centralen. Hela dagen hade vi fått springa och återställa jordfelsbrytaren och nu fick vi vackert sitta och vänta på att nån av dem skulle komma in med nyckel. Jag tar en bild på vår fina skäggagamshane under tiden.

Klockan 15.15: Embla och jag klättrar uppför de 66 trappstegen mot Hästakullens topp.

Några minuter senare: Disig utsikt mot dalen och långhårig schnauzer.

Klockan 16.15. Under återtåget mot bilen passerar vi det här diket. Innan Embla stegade över passade hon på att ta sig ett grundligt bad, eftersom det var så lerigt och härligt där... :o)

Klockan 17.30: Jag har ett ärende i Uppsala. Vid St Eriks torg finns några härliga butiker som huserar i medeltidsstenhus. Fina skyltninger.

Klockan 17.45: Hit skulle jag. Jag ville ha ett extrabatteri till kameran, men de hade inget som passade. Så jag kom ut med dammsugarpåsar istället...

Klockan 18.35: Hemma. Katten Kaspar är glad och försöker polera kameralinsen.

Klockan 19.30: Sängdags för hönsen.

Klockan 20.15. Fästinghalsbanden behövs nog inte längre och Trojas åker av här för vidare transport till frysen. De håller säkert en tredje säsong! Troja hjälper till att kränga av det samtidigt som hon fortsätter att smaska på sitt tuggben som ligger härligt nerkletat i fårskinnet...

Klockan 21.15: Jag tittar på Sagan om de två tornen.

Klockan 22.15: Tröttheten slår till och jag orkar inte se färdigt. Troja går ut på sista kvällskisset och eftersom det är blött ute - gubevars - sätter hon sig precis nedanför trappen...

Denna intressanta bild - ;o) - får avsluta dagens för-EFIT. Jag kör ett riktigt imorgon, den femte november.

Tillbaka