Bilder

EFIT 29 juli 2006

Tillbaka

Klockan 8: Ankan är i valet och kvalet - morgontoalett eller kattfrukost. Tissel är beredd att sätta sig i säkerhet.

Klockan 9: Det regnar och har gjort så sedan igår. Men på morgonen visade mätaren bara 5 mm. Hoppsan- det står visst en färgburk bland blommorna. Vad kan den tänkas vara till? Trappräcket gömmer sig generat - en sån stugmatte!

Klockan 10: Sent omsider dyker Kaspar upp. Inte undra på att mätaren visar så lite - allt regn har visst sugits upp i hans päls.

Klockan 11: Regnet tar i på nytt. Hundarna får tröstäta ben.

Klockan 12: Och vips har mätaren fyllts till 20 mm. Men där stannar det sen.

Klockan 13: Tortillas breds med turkisk yoghurt, och fylls med rökt skinka, ost och helst ruccolasallad, läggs ihop två och två och steks snabbt frasiga i lite olivolja. Jättegott och enkelt. Kalla är de bra som matsäck på utflykten också, men då smakar de mer som crêpes. Hm... jag ska nog inte göra karriär som matfotograf...

Klockan 14: Helrengöring i hönshuset. Trots att det är mycket svalare ute är det kvavt och svårt att andas. Men fint blev det sen hos hönsen och det doftar alltid så härligt av det nya kutterspånet.

Klockan 15: Tupp och hönor vaktar oförtrutet vid surhönans tillhåll. Nå, då vet jag var jag har dem åtminstone. Solen börjar titta fram.

Klockan 16: Idag skulle det ha varit min pyrenéer Kims 18:e födelsedag och just den här dagen ville jag begrava Troja. Eftersom de inte finns på samma plats förenas de två vännerna ändå genom att dela en särskild dag på året. Här vid foten av tvillingbjörken precis intill Emblas måssten vilar hon nu, min Hund af Flera Raser.

Fin utsikt är det härifrån.

Här är måsstenen strax till vänster om tvillingbjörkarna.

Sen kom jag av mig med ett foto i timmen, så detta blir allt för denna gång.

Tillbaka