Bilder

EFIT 25 mars 2006

Tillbaka

Klockan 4.30: Morgonmålets väg går in... och ut...

Klockan 5.15: Ank-käbbel med Tissel angående musiksmak.

Klockan 9.00: Gårdvaren kontrollerar att eleverna sköter sitt jobb.

Klockan 10: Det är är flågöra att hålla reda på alla eleverna.

10.45: Gårdvaren kan pusta ut från vaktjobbet en liten stund.

Klockan 11.15: Ankan, för stunden frisör, ansar schnauzerskägget.

Klockan 14: Schnauzerstugans hunddagis lämnar dagens värv och går i samlad tropp genom fågelrummet.

Klockan 15.15: Efter att ha besökt barndomshemmet och visat upp anktillskottet blir det Emblaäventyr i den vackra hagen bakom Gryta kyrka.

Klockan 16.15: Där får en glad schnauzer sitt lystmäte av stenar att hoppa upp på och spana ifrån...

. Den här enorma hagen innehåller förutom höga klippblock även grottor - den perfekta miljön för Enid Blytons Fem-gäng, föreställde jag mig, när jag var i den åldern och önskade att jag var George (pga hunden Tim, förstås).

Embla hittade en grotta hon också. Det visade sig att det var ett grävlingsgryt.

Klockan 17.00: Vi var länge där i fantasilandet och de enda som stolpat sig runt i den djupa snön. Det tog lite på benmusklerna, särskilt som jag halkat och fallit över en vass järnkant på jobbet och gjort mig ordentligt illa. Lårkaka heter det på låret. Nu var det skenbenet - vad heter det då? Skenkaka? :o)

Klockan 17.05: Efter den långa turen tycker Ensamma Ankan att hon måste bli porträtterad - det var ju hela två timmar sen sist!

Klockan 17.15: Salnecke slott ligger i anslutning till Gryta kyrka - en underbart vacker liten vindlande väg förbinder de två platserna. Här på Salnecke spelades tv-serien Selambs in för en massa år sedan.

Klockan 18.05: Sista solglimten lyser på den goda cafe latte-ploppen som förgyller tillvaron när vi väntar på att köra genom biltvätten på hemvägen.

Klockan 19.00: Hemma. Morgontidningen blir kvällsblaska de dagar jag jobbar. Det är skymning, blixten luras. I morgon är det sommartid och sol så här dags!

Klockan 19.30: Stilstudie över försenat kvällsglufs får bli den sista bilden. Sommarklocka är BRA, underbart och härligt, men innebär att det kommer att kännas som att gå upp klockan tre i morgon bitti. Inte bara Ankan, utan vi alla måste dra våra kronblommare nu. Gonatt!

Tillbaka