Bilder

EFIT 22 januari 2006
Vanlig vintersöndag

Tillbaka

Idag läggs bilder upp lite efterhand som dagen går.

Klockan 5.45: ett diskret hoffpoff (nej, nej, voffvoff, menar jag) från köksdörren talar om att sjusovandet i Schnauzerstugan är slut. Alla (läs Troja) vill ut och hälsa det minus 20-gradiga becksvarta mörkret godmorgon och sen ha mat bums. Resten av styrkan lyder självklart en sån hurtfrisk uppmaning och minsann har tidningsbudet redan varit före oss. Matte sätter på en kastrull makaroner åt hönsen (är det egentligen normalt att koka mat så dags en söndagsmorgon?!), bjuder resten av zoobutiken frukost och sätter sig sen med en muminmugg kaffe vid datorn och gör i ordning efit-sidan för dagen.

Klockan 6.55: Alla är nöjda och belåtna över att ha väckt sin matte och blivit serverade och lägger sig sedan i högar överallt och snarkar vidare. Det är ju söndag! Den enda som erbjuder sig att diska makarongrytan är katten Kaspar.

Klockan 8.05: Dagen gryr och jag provar att ta en bild med iso 200 och ett bländarvärde på 11. Det gick inte så värstans bra. Måste öva.

Klockan 9.00: Tissel tar sig en inspektionssväng i röd morgonsol men vill sen in omgående. Fortfarande minus 20 grader kallt.

Klockan 10.00: Skriver några mail och inspekterar efit-fotona hittills. Trots kylan blir det dags att pälsa på sig och trava ut på en ordentlig skogssväng med Embla. Ska jag ta skidorna, månne?

Klockan 11.00: Leker lite med ett makroobjektiv som jag fått mig förklarat igår varför det inte blir bra bilder. Och det blir det inte, som synes, men rätt rolig Kaspar ändå. Nu ska vi ut - hej då!

12-snåret: Självporträtt! Det blev skidor och Embla hade sele på idag. Någon vidare lust att dra hade hon inte, bara för det.

Extrabild : Embla är lite seg i efterlöpstid och far inte runt som hon brukar. Mest stod hon och doppade ner skallen i något sorkhål, hittade diverse skelettdelar från rådjur och några stora blodiga fjädrar från en vit fågel som en räv fångat (såg vi på spåren). Så nog var hon nöjd, men det var också hon som tyckte att vi kunde vända hemåt efter ett par timmar.

Klockan 13 sisådär: Då och då fick hon ett schnauzerryck ändå - notera bakbenen som befinner sig framför frambenen :o) - jättesprång.

Klockan 14.00: Vi kommer hem igen och gårdens kossor ser ut att ha det ganska skönt i solen. Ungefär -10 grader var det under skidturen, bättre än morgonens frysbox.

Klockan 15.00: Sitter och stirrar på den här fem dagar gamla lilla varelsen som just damp ner i mailboxen. Foto Mona-Stina Hallin, kennel Hamosti. Ananke heter hon i stamtavlan - ett fint namn tycker jag. Det är en av Zeus döttrar, hon som delade ut belöningar och straff. Vilket alternativ denna lilla poffa blir för mig återstår att se.

Klockan 16.00: Mitt rådjur - det är bara ett i år, kommer i skymningen. Bilden är tagen genom köksfönstret och, hm... det var ett tag sen jag tvättade det. Det hade jag som dagens projekt, förresten, men så kom den där valpbilden nerramlades precis när jag skulle börja och nu, nu är det mörkt. Så det så!

Klockan 17.00: Kortrastning efter maten. Embla har fått vittring på rådjuret men Troja vill in omedelbart bums - "och hör sen, Embla!"

Klockan 18.00: Katten Tassel håller med om att det där att betala räkningar är bra onödigt...

Klockan 19.00: Gör i ordning mat och nytt vatten hos hönsen och hämtar skörden. Fem ägg, det är bra för att vara mitt i smällkalla vintern.

Klockan 19.53: Eftersom somliga ska upp kvart över fyra i morgon bitti blir det sängen efter Djursjukhuset klockan 20. Sista bilden blir på en liten ynklig Embla som inte mår riktigt bra efter alla sina smakprov under skidturen...

Tillbaka