Bilder

EFIT 18 augusti 2006

Tillbaka

Bilderna jag tog under dagen blev ojämt fördelade och på eftermiddagen var jag så trött att jag tänkte hoppa över den här månadens efit. Men även om det inte är komplett, så ... vi kör!

Klockan 4.45: Några dagar med kraftiga regnskurar har gjort att dimman ligger tät över fälten på morgnarna. Tranorna ropar så att det ekar över bygden.

Klockan 5.30: Ankan måste övertalas till att stappla ut till bilen. Rastning och utfodring sker alltid direkt när vi går upp kvart över fyra och då är det full fart. Sen vill hon sova!

Klockan 7.00: Jag öppnar i ladan. Våra nya roslagsfår Tekla, Gnistra, Glimma, Tuva och Tova kommer framrusandes. I onsdags kom fårklipparen, så nu de är helt nyfriserade allihop.

Klockan 7.00 extrabild: Tekla är det enda vuxna tackan, två år gammal. De övriga är årslamm. I oktober/november ska vi hämta en bagge också.

Klockan 7.00 extrabild: Plymouth rock-hönsen bor också i Stora hagen och har fått ett av husen till sitt.

Klockan 7.00 extrabild: Katterna får frukost och Kalle blir glad! Fortfarande står mamma Eufrat högt i kurs hos honom och han trycker sig mot henne. Tigris surar som vanligt i andra hörnet. Nilen är ute och spatserar någonstans.

Klockan 7.00 extrabild: Ute i friflygningsvoljären släpar påfågeltuppen sin långa, vackra stjärt i gruset - det säger sig själv att det är viktigt att kratta ofta och hålla rent här.

Klockan 8.00: Vi har morgonmöte i vårt outhärdligt varma och lilla kontor. Tross har fått en pipleksak av mig och kan han få tillbaka den NU, tack!

Klockan 9.30: Det är dags för Kalles ettårsvaccinering. Han anar inte att kelet ska bytas mot ett elakt stick i nacken!

Klockan 9.30 extrabild: Men det var snabbt gjort och Kalle kan fortsätta sitt drönarliv på Spånga.

Klockan 10.00: På bänken stod också en flaska Ivomec. Nya galten Gorm ska nämligen avskabbas och eftersom det är jag som sticker honom bakom örat blir det ingen bild på det! :o)

Klockan 11.45: Efter möte med lärarna, lunch och hundpromenad är det dags att ta itu med skyltarna. När gymnasiettorna börjar på måndag ska allt vara fix färdigt. Vi har många nya djur, så det blir en del att fota och pilla ihop på datorn.

Klockan 13.30: En av sommarjobbarna, Malin, håller Morbror för avporträttering - honom hade jag glömt att ta en bild på.

Klockan 14.00: Fredagar slutar vi klockan två och jag är så trött att jag inte byter om utan rafsar ihop alla mina kläder och åker hem i arbetskläderna.

Klockan 15.30: Vi stannar till på "Hallandsstigen", så hundarna får rusa av sig innan hemkomsten. I bilen snurrar Åsa Larssons bok Solstorm och jag häpnar över likheterna med morden i Knutby - rätt nära Schnauzerstugan - som blev löpsedelssensationer i hela landet för ett par tre år sedan. Fast Åsa Larsson hade just pillat färdigt sin bok när nyheterna kablade ut den otroliga historien om frikyrkopastorerna i Knutby.

Klockan 19.00: Väl hemma somnar jag ifrån efit några timmar och sen blir det bara en rastrunda på ängen bakom Schnauzerstugan. Där slår jag mig ner i gräset och förväntar mig att hundarna ska roa sig själva. Det gör de inte, utan sitter och stirrar uppfordrande att jag ska hitta på något... så det är bara att släpa sig upp och gå med. Genast hittar Ankan ett underbart dike att göra sig vacker i.

Klockan 20.00: Den stora plåtbaljan jag plockade fram vid hoffe- och lejonbesöket i juli används fortfarande. Och även om det inte blev fråga om någon träning idag, så kände sig en liten Anka rätt nöjd ändå, tror jag. Och det får bli sista bilden eftersom jag vid det här laget hade bestämt mig för att det inte skulle bli någon efit. Fast det blev det visst ändå. :o)

Tillbaka