Bilder

EFIT 18 juni 2006

Tillbaka

Klockan 7: Ryggsäcken från Hallandsresan står fortfarande ouppackad. Det tänker Ankan råda bot på....

Klockan 8: Frukost. Det härliga stenugnsbakade brödet från grannen till Murar'ns. Jag glömde mina fem limpor när jag åkte hem, så det var bara att vända efter två mil och åka tillbaka. Det här brödet vill man inte missa!

Klockan 9: Maskrosen har tackat för sig och pionen prunkar som bäst. Flygfäna gläds över sommaren. Vad vi gör just nu? Det är ju det efit ska handla om. Jo, testar det nya objektivet som inhandlats för dyra slantar. Det är kanon och mest märks det på skillnaden i photoshop och sen på webanpassning. Gråta bittert vill man över den skillnaden.

Klockan 10: Ädel Drottning af Flera Raser undrar vad fanken hon ska stå bakom ett kompostgaller för. Det ska hon inte heller. Provade just en upphängning med såna där vita mojänger med en spik i som man fäster sladdar längs väggarna med. Det såg jag hos Mona-Stina och de var jättebra - fungerar som gångjärn.

Klockan 11: Har inte kommit längre i dagens göromål än hit: kollar igenom post och räkningar. Bara en räkning men tre tidningar. Det förhållandet var bra! :D Funderar på en tur till havet. Å andra sidan har det varit mycket bilåkning ett tag, så det lutar ändå åt att stanna hemma och ta det lilla lugna. Det kommer att bli rysligt varmt, så sjön kommer vi förstås att besöka hur som helst.

Klockan 12: Nästa hund på fel sida gallret.... Har ni sett en sån vacker Anka jag har? Det går ta mig sjutton inte att sluta lovorda denna skönhet. Nu ska vi åka ner till lilla Stensjön för ett hunddopp i värmen.

Klockan 13: Till och med Troja badade i den lilla sjön. Det är 28 grader varmt och fast det blåser lite känns det som mycket mer. Det var skönt med svalka, tyckte den gamla damen. Det var tur att vi gick direkt till den lilla klippan på andra sidan, för snart dök det upp några andra vid bryggan mitt emot och rodde ut i sina båtar. Vill vara själv!

Klockan 14 nånting: Ankan simmar och simmar. All rädsla för djupt vatten är borta och till skillnad från sina fränder i Halland så hämtar hon upp pinnarna som slängs i och hushåller därmed med mattekrafterna. :o). Det är säkert Embla som föregått med exempel där.

Klockan 15 sådär: Vi ska strax bege oss tillbaka och hundarna kör ett sista race med varandra.

Klockan 16: Manikyrdags. Inte så kul, tycker Ankan, men vet att belöning följer och finner sig snällt.

Klockan 17: Tränar lydnad med Embla och Ankan på tomten. Hundarna får turas om och göra några moment var. Precis så gjorde vi i värmen på Falkenbergs BK häromkvällen. Fast nu var det ju ingen som bytte av mig förstås...

(Jag tror inte att jag nämnt det förut ;o) men jag tycker att hon är så vacker!)

Här sitter hon fot så fint. När vi går använder jag inte det kommandot, bara "kom" "här går vi" och berömmer när hon tittar upp och håller kontakten. När hon sitter så här dröjer jag allt längre med att klicka. Och ibland berömmer jag med en gång - variationen skapar säkerhet. Sitt och ligg och stanna kvar tränade vi också samt att hålla apporten i munnen. Idag provade jag att slänga iväg den och kors i taket så hämtade hon den, fast hon bar den som en cigarr...

Embla fick träna läggande under marsch, apportering och linförighet samt fritt följ. Hon var jätteduktig idag.

Till Ankan gjorde jag slutligen en liten uppletandekorridor i trädgården och eftersom hon inte är så värst föremålsintresserad klippte jag av en bit av ett fårskinn som jag triggade henne med. Hon sprang direkt ut under en massa hejarop och beröm till skinnet, tog det men hon kom inte in självmant med det. Jag kampade därför med henne in till utgångspunkten. Samma sak upprepades ett par gånger.

Klockan 18: Klistrar upp Ingen Reklam-skylten som grannarna haft ner när de gräsröjde runt postlådorna och går sen på en kvällstur med Embla och Ankan i koppel för att träna "parlinförigheten".

Klockan 19: Slutar denna hund-efit-dag med lite övningar runt en godistallrik. No problems, matte. När du tittar på stjäl jag inte...

Tillbaka