Bilder

EFIT 12 november 2006

Tillbaka

Söndagen den tolfte november bjuder på upphåll i regnandet. Det var väl attans att det skulle vara så ruskigt och blött igår, när jag fick hoffebesök från Halland. Jag hade egentligen tänkt göra mitt EFIT då, men så blev det alltså inte. Nu blir det bilder från en vanlig tråksöndag istället.

Klockan 7.00: skulle sova ut idag, tänkte jag... men inte blev det mycket av med det. Katt- och hundpatrullen har som vanligt helt andra åsikter. Och när utfodring och rastning är klar är jag rätt så klarvaken.

Klockan 8.00: Beundrar min nya stora bildskärm. Bakgrundsbilden och snöslagsmålet stämmer ju inte så bra överens förstås... Var ställer man in att "tillåta cookies", förresten? Jag kan inte klicka på min knapp på länksidan om att rädda gammelskog - den första knappen jag brukar plinga på om morgnarna. Tell me, please.

Klockan 9.00: Nytvättad matta sexton hundtassar senare... .o)

Klockan 9.00 också: Dagens projekt. Sommardäcken har kommit fram ur snön igen och blir det plusgrader ska jag svabba av dem innan de ställs in för vintern. Det blir sista svängen med vattnet ut till stallet - sen blir det att kräla under huset och stänga av det. (Hrmm... den här stilen blir det alltså på mitt EFIT idag, och jag kör det bara för att det är roligt att lägga upp bilder med nya ftp-programmet ;o))

Klockan 10.00: inspekterar vad som finns i kylskåpet. En salig röra. Vad ska jag äta? Köttfärspaj med vaniljsås, va? ;o)

Nä, Mona-Stina. Jag har redan varit inne på verktygsmenyn och gjort alla möjilga ändringar. Virusprogrammet säger no, no, no trots att jag särskilt tillåtit just den adressen. Jag klickar på jobbet istället!

Klockan 11.00: hönsen får komma ut i novemberkylan en sväng. Kaspar svischar förbi just när jag tar bilden.

Klockan 12.00: jag är rätt fast vid datorn idag... men det är inget kul väder ute. Trots uppehåll så är det råkallt och uschligt. Troja fick återta sin plats som simmande Extra Ädel Hund af Flera Raser i skärmbakgrunden. Strax ska det bli höjning på aktivitetsnivån - jag ska ut och lägga spår.

Klockan 13.00: När jag lagt spåren åkte vi till Trojas sjö. Till Ankans stora förvåning var det lock på den precis som på pölen i hagen härutanför.

Klockan 13.00: Man kan ju alltid prova att äta upp locket...

Klockan 14.00: Diverse aktiviteter som att leta rätt på pinne, vante, leksak osv fick tiden att gå fort. När vi kom förbi lillbryggan låg båtarna kvar. Fiskeföreningen, som de tillhör, har sölat för länge.

Klockan 14.00: "Skäms på er"!

Klockan 14.30:Det är bra att passa på att lära Ankan vett och etikett på isen, nu när den är så tunn att hon bryter igenom redan i strandkanten.

Något spårande blev det nu inte. Ankan lekte schnauzer och gjorde sig illa i bakbenet när hon absolut skulle upp på en fallen trädstam. Nu var det visserligen inte så farligt - gick över fort, men för säkerhets skull åkte vi direkt hem.

Klockan 16.00: Titta - världens bästa Jag har ställt undan däcken!

Vid femtaget var jag upptagen med att installera grejor på datorn och glömde bort tiden.

Klockan 18.00: Embla skrämde mig nyss. Hon vacklade till och såg ut att få ett epileptiskt anfall. Detta har inte hänt sen hon var unghund och veterinärutredningarna då visade att hon saknade normal elektrisk ledning i hjärtat - impulserna leddes förbi sinusknutan. Det skulle inte påverka henne, sa de, och sen har det som sagt varit lugna gatan. Inget man kan göra åt saken heller. Det gick fort över och jag hoppas att det inte händer på många år igen! Det får bli den sista bilden - jag kom av mig lite.

Tillbaka