Bilder

EFIT 1 maj 2006

Tillbaka

Klockan 7: Jag inspekterar resterna av grannarnas valborgsopbrasa. Vinden snor runt, som tur är, så det luktar bara hemskt emellanåt...

Klockan 8: Hönsen skäms bort med lite makaroner. Tissel låtsas att han är en mycket fin höna han också.

Klockan 9: Snart kommer besök. Dags att ta itu med disken från igår. Normalt brukar jag aldrig låta mig själv vakna till nåt sånt här, men allt går segamegatrögt pga förkylningen.

Klockan 10: Kommer just inte på nåt annat än att träna lite platsliggning med hundarna. Troja ligger också jättemycket plats, påstår hon därborta.

Klockan 11: Rör ihop en kaka. Receptboken är gammal och välanvänd... :o). Förresten, en varning: köp inte Willys kakaopulver. Det ser konstigt och färgat ut och ger inte alls den chokladsmak man förväntar sig. Bu.

Klockan 12: Maria och hennes schnauzrar har kommit. Den här jättegoda laxsalladen hade hon med sig. Ingredienserna kommer för övrigt att finnas på hennes egen sida - hon kör också EFIT idag. :o)

Klockan 13: Vi går en skogspromenad. Ute på fälten kan man inte vara - det blåser svinkallt och hårt. Den här egentligen misslyckade bilden tycker jag blev underbar med sina färger och de två glada valparna.

Extrabild: Ankan blev lite blötare än vad hon tänkt sig... :o) Hon hade i ett extra glatt hopp hamnat mitt i vattensamlingen och stod ett ögonblick häpet fastfrusen innan hon snabbt insåg att där ville hon inte stanna just nu!

Klockan 14: För Ankans skull går vi inte långt och här rastar vi och låter hundarna leka. Ankan har lagt beslag på Tesslas älskade pipboll.

Klockan 15: Strax hemma igen. Någon bättre samlingsbild än så här blev det inte. Alla hundarna är trötta och färdiglekta.

Klockan 16: Tessla är nyfiken på hönsen, men inte på något sätt vild efter dem. Lugnt och fint kunde hon gå in i hönsgården och titta lite närmare. Här kom Troja och blev mycket intressantare än några dumma hönor.

Extrabild: Nu har Ankan lagt beslag på en annan av Tesslas fina leksaker - en stor drake som låter ungefär som gräsandsleksaken vi har härhemma, men den här draken har också har pip i benen. Jättekul, tyckte Ankan.

Klockan 17: Maria har nyss åkt och jag tvättar håret så det hinner torka innan det är dags att lägga sig.

Klockan 18: En döintressant bild igen: hundarnas mat står på svällning. För att katterna inte ska stjäla allt måste skålarna täckas över. På golvet finns det förresten en annan tjuv också. Blond.

Klockan 19: Ankan och jag gör iordning hos hönsen för natten. Nytt vatten och ny mat och Ankan passar på att förse sig med lite kvällgodis. Hönan i hörnet därborta bryr hon sig inte det minsta om.

Extrabild: Ankans smaskande får avsluta dagens EFIT. Tror inte att det händer så mycket mera och snart är det läggdags. I morgon ska jag upp tidigt och hämta en blekingeanka på väg till jobbet. Hej svejs leverpastej, eller hur det nu hette... :o)

Nej, förresten, en sista bild kommer här: Klockan 20: EFIT är avslöjande. På diskbilden längre upp hänger en karbinhake. I den ska bilnycklarna sitta. Gör de inte. Så var är de? I bilen förstås. Sen igår. Smart, Schnauzerpoffematten, att lämna bilen olåst med nyckel i under sista april... AssarHusseLasse har helt rätt. Odum har jag aldrig varit. Så rätt så. Och ändå är jag inte norrländska! ;o))))))) (Detta sista endast riktat till EN norrlänning med viss kattanknytning! :D)

Tillbaka