RUNT SCHNAUZERSTUGAN III


FEBRUARI 2008

Arkiv


Livet leker! | 2008-02-23 |

Vadåå tråkig blåmes och talgoxe - hundarna då??? Nja... har inte haft tid. Jo, för dom, ALLTID för dom. Men inte att uppdatera om röj här och lek där och allt är jätteskoj, matte! För...

... saker och ting har ändrats! Vi har en ny rektor på skolan. En förståndig en. En som inser att Spångas Djurinstitution är precis så fantastisk som den är.

Vår hemsida.... hm. Vår hemsida... äh...... hm..... kommer inte vidare i detta. Blir liksom bara "hm!". Ingen av människa född som besökt den sidan kan tro att vår skola är Sveriges mest fantastiska gymnasieskola i sitt slag. Länge har vår djurhuschef lobbat för att jag ska ta tag i hemsidan. Men... tiden. Tiden. NU, snart kommer jag att får den tiden! En dag i veckan, från april, eller så, kommer jag att jobba hemifrån. Det blir fredagar, våra korta dagar och då ska minsann både ditt och datt ske. Åtminstone, till att börja med, frekventa uppdateringar. Så småningom med layoutförändringar.. Alltså - jag får jobba med sånt jag tycker om - foto och text, förutom världens bästa jobb i övrigt. Kan det bli bättre?!

Kan det väl... för när jag i min ledighetssträvan efter wow-upplevelser, letade strömstare, så satt den där. På för långt avstånd, visserligen, men den fastnade ändå!

Den dök och dök och fiskade upp sina husmasksländelarver.

Embla, nakenhunden, poserade sen på Billuddens issörja.

Liksom Ankan, något mer pälsklädd.

Åh... ni skulle ha hört ljudet av isvattnet... det rullade och rörde sig hela tiden...

Kaspar i dåligt lördagseftermiddagsljus. Men min kisse är han!

De andra rödtopparna letade godis på gräsmattan ihop med hönsen. Över Kaspars värdighet!


Fredag, tredje gången gillt! | 2008-02-22 |

Fredagsuppdateringar har det blivit på sistone - det är lätt att skaffa sig vanor (eller olater om man så vill). Jag har varit ledig inför helg och ska följdaktligen släpa mig upp i svinottan i morgon.

Men blåmesen steppar och jublar vår. För vår har det varit, trots kraftig blåst.

Även talgoxhannen har mer bestyr att hålla konkurrerarande hannar borta, än att förse sig med fröer.

Blir det någon mer vinter i år? Långtidsprognoser säger snö i mars, men den kan väl inte bli liggande någon längre period? Snälla?


Fredagseftermiddag IGEN | 2008-02-15 |

Men det är bra att tiden går fort. Nu märks det verkligen, detta med ljuset och det blir bara bättre efterhand. Denna fredag slutade jag redan kvart i elva och följdaktligen blir det helgjobb nästa vecka.

Innan jag åkte hem åt vi pizza eftersom Mikaela (tidigare elev, sommarjobbare, vikarie och bästa person överhuvudtaget) kom på besök - JÄTTELÄNGE sen hon var här. Mickan jobbar numera på Ultuna som djursjukvårdare. Inte sen i september har hon visat sig, så det var verkligen kul. Arorna, som hon och Annie hämtade i Furuvik, hade hon inte sett utflyttade från karantänen, katten Tisslan och en massa mer var också nytt för henne, så hon hade nog bra utbyte hon med! Å så pizzan - alltid god hos Gerds i Spånga. Jag tog en "Marre" (kebabpizza med grönsallad och vitlökssås på) men delade 50/50 med Anna som valt fårost - dessa båda är totala favoriter.

Sen åkte jag hem, från den strålande klarblå himlen mot den mer ostadiga roslagsvärlden. Snöbyarna kom titt som tätt, men däremellan var det fint här också. Anksjön blev målet och sista biten dit var halkbana, men värt alla sladdar.

Ankan fortsatte sladdandet, men nu i strandkanten. Isen är rätt tjock här efter några nätter med stark kyla, så hon fick lov.

Den mesta snön är borta, utom i skuggsänkorna. Ovan Anksjön ligger ett underbart hällbergsparti och på andra sidan detta fanns lä för den isande nordvinden och det var årets första stund i solgass - härligt!

Plattare stenar kan även en Anka balansera på!

Hundarna njöt och jag kunde glömma tröttheten en stund och hoppas så att även helgen bjuder på lite sol. Kanske får jag höra slagugglan ropa - det gjorde den häromkvällen och det var länge sen sist. Några riktiga boträd finns ju inte kvar - de vill ha gamla, avbrutna torrakor och det är ju inget som Sveaskog intresserar sig för att spara, direkt...

Den allra finaste laven av alla finns åtminstone kvar att glädjas åt!


Fredagseftermiddag | 2008-02-09 |

Nu börjar det äntligen hända något med ljuset. Dagarna blir verkligen längre och slutar man då klockan 2 en fredagseftermiddag, så kan rent av ficklampan få stanna i bilen.

Nåja, innan vi är i hemmaskogarna har det gått lite tid, men just idag var det nästan vårkänsla. Björkarna såg savigt rödlila ut, och jag hörde gröngölingen ropa för första gången i år.

Vackrare än en snödroppe.

Men ett fanstyg i änglaförklädnad. Kupering på gång.

På tillbakavägen steg markdimman redan - en krock mellan sällsynt sol och töande istäcke.

Det är alltid Ankan som ligger på lur så här. Tålmodigt har hon väntat in Embla som dragit benen efter sig eftersom hon inte direkt uppskattar fortsättningen:

torpedattacken, gubben i lådan, *tjohej - det är jag!*