Bilder

27/3: Påskschnauzerträff

 <<   Till dagen-index   >>

Man kan ju undra varför handeln är fylld av påskkycklingar, fjädrar och påskharar - när det finns SCHNAUZRAR att använda sig av!

Både mattar, hussar och tjugotalet schnauzrar gick hårt in för att se chokladdoppade ut under samlingen inför sspk-promenaden på parkeringen vid Rönningesjön, Täby. Störst till antalet var mellanschnauzrarna och minst till både antal och storlek var en bedårande affenpinschervalp på fyra månader. Ingen bild på den, tyvärr. Ni får tänka er ett litet svart skägg, med en knappnäsa och två små plirande ögon...

Redan efter första kröken lättade morgondimman och sen stannade solen snällt kvar under hela den tre timmar långa utflykten.

Snart drog Embla och en annan hund igång det stora påskschnauzerracet.

"Den andra hunden". :o)

Ingen av mellanschnauzrarna var nödbedda!

Peppar & salt och deras "skuggor".

Så fräckt! Skuggor?!

Det var rätt mycket bebyggt kring sjön, men emellanåt fanns såna här små vackra passager.

Matsäcksdags!

Emblamatten hade färgade påskägg i sin matsäck.

Embla fick leta kex under rasten, fast helst hade hon ätit upp alla äggen. Hon passade på att slurpa i sig av Tinka och Isas mattes varma choklad också.

Det var trevligt att sitta sådär i gläntan, schnauzrar och schnauzerfolk överallt. :o)

Detta är de Verorich-schnauzern Nisse från deras c-kull. Tinkas pappa Viggo är kullbror till Nisse. Husse heter inte Nisse :o) men borta i deras trakt - Åkersberga - ska nästa promenad äga rum.

Vad ser Embla? En svart katt trycker sig upp mot trädet och fräser ilsket.

Inte flyttar den sig heller och alla kattätande påskschnauzrar måste behärska sin innersta önskan - att ha en alldeles egen svart katt på påskkvasten... Carmen, Tinkas kullsyster, tycker att det där med en egen kissekatt vore en väldigt god idé.

Peter med Tinka kan passera utan större problem, men Tinka struttar nog lite stelbentare än normalt!

Tinkas mamma Isa tycker däremot att det är artigast att hälsa lite närmare. På bron finns Cecilia och bakom den svarta schnauzerns Morris lillmatte och stormatte. Morris stötte vi oväntat på vid Kullöns schnauzerträff. Med på den träffen var Scillas matte Ann också, här längst bak till vänster.

Här är Carmen, Tinkas syster. Det var jätteroligt att få träffa henne igen. Vi har setts vid en tidigare schnauzerträff i Skåne för ett par år sedan. Matte, husse och lillmatte fick med sig en riktigt chokladdoppad påskschnauzer hem - liksom alla vi andra också - det var en härlig sspk-promenad!

För mer info kring sspk-promenaderna, se här: sspk lokalkontakt sthlm

 <<   Till dagen-index   >>