Bilder

Invasion i Schnauzerstugan II
17-21 juli 2006

 <<   Till dagen-index   >>

Attans! Mona-Stina klarade sig! ;o) Och det var väl kanske tur - kameran hade nog inte heller gillat ett havsdopp så vidare värst bra...

Ankan hittar strax någon annan att trängas ihop med. Eller så ser vi ett par siamesiska tvillingar?

De två svarta fåren i flocken var så mycket svårare att få på bild, men naturligtvis hade de lika härligt som alla vi andra.

En söt bild på den lilla plaskvåta räkan Sanni som alltid ville ha precis samma pinne som Ankan.

På väg till Ängskär åkte vi via Österbybruk och sedan Forsmarks bruk. Hemvägen tog vi över Lövstabruk i stället, men även här passerar man Österbybruk, som ligger ca 18 km från Schnauzerstugan. Här skulle vi handla och nu var det minsann jag som skulle bli bortskämd: Mona-Stina och Gull-Marie försvann in på ICA Brukskanonen för att köpa middag som de sen skulle tillaga åt mig. Jag vaktade hundbilarna och här ligger Elli och Sanni så skönt på den ena sängen i bussen - rejält trötta.

Hemma i trädgården slocknade alla hundar omgående - det har varit många intryck de här dagarna.

Inez gäspar trött bakom den stora rostfria baljan, som var av lagom storlek till hundflocken.

Den räckte till och med för Elli, även om vågorna gick höga när hon slafsade vatten.

De två vackra lejonen - tänk när Sanni blir lika stor som Elli - vilket underbart par de blir!

Här en bild bara för att illustrera hur stor Elli är. Trappan räcker knappt till... :o)

Inez tittar lite moloket - fortfarande måste hon hållas i stillhet för att inte överanstränga tassen.

Den här skogsvägen hittade Gull-Marie och Mona-Stina alldeles själva, även om jag ofta går där också. Numera får den heta Hallandsstigen. Det är en mycket vacker skogsväg med omväxlande äldre skog, halvuppvuxet hygge, djup skog igen och så härlig hällmark högst upp. Vi gick där flera gånger och Sanni upptäckte glädjen med söta röda smultron.

Den sista morgonen. Frukost ute förstås och uppbrottsstämning. Så vemodigt - det var härligt att ha hela gänget här några dagar.

Hej då, Elli och Alice.

Vackra, IckeEttDuggÖmmaAnkmoder. Alice vill gärna fortsätta uppfostra sina ättelägg och de är inte ett dugg bättre - retas hela tiden. Mest Ankan. Fast det har gått väldigt bra ändå - tänka sig sex stycken härjande tikar samtidigt men slagsmålen uteblev. När det gick för vilt till för små valpben var det bara att koppla ett par emellanåt.

Vackra syster!

Det var inte många bilder där någon av hundarna hade torr päls... men på morgnarna var alla utom Elli hyfsat oblöta. Elli har samma ull som min pyreneer hade - tar lång tid på sig att torka. Därför fick Elli inte bada riktigt överallt varje dag. Var det meningen alltså. Men hon var en riktig slagruta - fanns det vatten i skogen så hittade Elli det.

Sista turen uppför Hallandsstigen. Allt är packat och skogsvägen ligger nedanför Schnauzerstugan - på väg till Halland, så efteråt ska flocken köra vidare hem. Alla rör sig makligt - det blir en varm, varm dag och hundarna är trötta. Elli plockar i sig ett smultron.

Bara utdelning av vatten kvar - sen bär det iväg.

Den lilla bussen svänger ut...

...och där försvinner de! Åh, så tomt det blev!

Vilken tur då att det bär av neråt även för oss om ett par veckor igen! :o)

 <<   Till dagen-index   >>