Bilder

Två baddagar

 <<   Till dagen-index   >>

Det är torrt och hett och överallt brinner det i skogarna. Grusvägarna dammar, de vackra blommorna i vägrenen hostar och slokar och vissnar. 30 grader en massa dagar i rad - det måste komma regn! I väntan på det - bad!

Släta, underbara klippor.

Roliga, underbara fåglar

Spännande klippskrevor med gömt godis.

Finaste fint.

Doftspridare.

Inte patentsökt men dock egen uppfinning - solskyddet av två kompostgaller och en handduk.

Badankan ligger gärna i solen mellan doppen.

Nästa dag: på hästridarstället har kaninen Gerda fått 6 ungar för ett par veckor sedan. En utebur hämtades igår och ska fixas iordning.

Pappa Gulliver syns i två av ungarna, Resten är blå som mamma.

Vingmutter :o)

Just den här ungen är mycket framåt och tycker att mamma Gerda ska ge di mer än två gånger om dagen. Fast se det har den inget för.

Hetta och bromsar är inget för hästarna. De får komma inomhus i det svala stallet på dagarna. Lilla Mulle har sin egen tittut-lucka i boxdörren. Är man minst så...

Mixtra är lite sömnig.

Hästridarstället ligger halvvägs till vårt andra favoritställe - det vid Dalälven. Tidigare gånger har bara Embla badat där men idag fick hon sällskap av matte.

Pinnar kan också livräddas.

Där fick vi inte vara själva men det var inte heller trängsel. Jag har aldrig badat med Embla på långgrund sand förut, men hennes beteende var likadant som vid havsklipporna. Matte ska livräddas! I längden gör det lite ont att bli dragen i handen/armen och jag höll henne då på skuldrorna istället. Jag vill att hon ska behålla "muntransportkunskapen" i händelse av allvar men kommer också att införa en träningssele att jobba med mellan varven.

Kommer inte på någon bildtext till denna charmful(l)a nuna! Jo, förresten - just den här dagen var den första dagen i schnauzerstugan för en liten diskborste för tre år sedan :o). Och precis lika torrt och hett var det då. Sötpumlan!

 <<   Till dagen-index   >>