Bilder

EFIT 14 april 2006

Tillbaka

Klockan 4.15: Inte lätt för en stackars anka att tålmodigt vänta på att torrfodret ska blötas upp när sprillans färska katter regnar ner runtomkring.

Klockan 5.15: Troja tänker stanna hemma idag. Ingen ska förstöra hennes sovmorgon och påstå att hon ska med till jobbet.

Klockan 6.00: Inget trafikkaos så här dags, precis.

Ingången på jobbet avpatrulleras. Det var ju ett par dar sen sist.

Klockan 8.00: Missade tyvärr när Kalle stod upp på bakbenen mot bilgrindarna och inspekterade de två vettskrämda vovvarna innanför gallret. Kalle har respekt med sig, han!

Klockan 9.00: Kontrollerar äggkläckaren i labbsalen.

Klockan 10.00: Regnskogsfåglarna har precis fått ny mat och beostaren hojtar förtjust.

Extrabild: Sebrafinkarna flockas. Det vita är kalk och jag petade strax ner det bättre bland pelletsen och insektsfodret.

Klockan 11: Vi är färdiga med allt och jag fotograferar den lilla chinchillaungen som föddes för tre dagar sedan.

Klockan 12.00: Parkeringen utanför Willys i Uppsala. Innan jag går in och handlar får Ankan sitt middagsmål.

Klockan 13.00: Uppsala BK och inne på agilityplanen. Embla rusar förtjust genom tunneln.

Extrabild: Kan tant Embla, så kan Ankan. Tänk - det tog lång tid innan jag fick Embla genom tunneln när hon var valp men Ankan tvekade inte en sekund.

Extrabild: När Embla forsade fram över A-hinder och bom höll sig andra till lagom ankhöjd.

Extrabild: Fasligt knepigt att ta sig upp ändå.

Klockan 14: Vi möter en annan schnauzer! Det visar sig vara New Eras Siri som inte får härja runt pga dyrbar last i magen. Fodervärdsmatten var mycket trevlig och lika glad som jag över att träffa en annan schnauzerägare. Hon har som ambition att starta upp schnauzerpromenader här i Hågadalen - precis som de i Stockholm - det låter kul!

Klockan strax därpå: Törsten släcks i Hågaån. Det var förresten riktig vår där i dalen och lärkorna drillade oupphörligt.

Extrabild: Bara för att Ankan är söt...

Klockan 14.30 sådär: Matte har preparerat ett hålträd med överraskningar. Två hängivna vovvar blev belöningen.

Klockan 15: Hemma. Hönsen har fått vara ute på egen tars hela dagen. En och annan snöfri fläck finns även här på Nordpolen.

Klockan 16: Ankan sover djupt efter dagens alla äventyr.

Klockan 17: Smutsig anka inspekterar dystert sitt alltmer försvinnande snöberg - lika smutsigt det.

Klockan 18.30: Troja och Ankan har med gemensam uppfinningsrikedom fått ner en av katternas matskålar. Och matte kan inte låta bli att skratta och ta ett foto i stället för att tala om att det inte går för sig. Tja, då har man gett med lillfingret och Ankan kommer hädanefter att ta för sig hela handen. Skyll dig själv, matte!

Klockan 19.57: Lyckeselenalle visas på nyheterna. Det var visst något om att det förutom långfredag är Tiburtiusdagen idag.

Klockan 21: Katten Kaspar försöker hypnotisera dörren till att öppna sig.

Sista bilden: Orsaken till katternas sena hemkomst avslöjas av Tissels lätt sotiga nosrygg. De har varit i grannarnas sophög igen, de skrällena.

Tillbaka