Bilder

En pluggdag

 <<   Till dagen-index   >>

En ansträngande pluggdag. Nä, fy vad jag ljuger. Idag har jag varit på fortbildning i Uppsala, på lärarhögskolan. Det var... vilsamt.

Dagen började kall och solig. Fint...

... mycket vackert i silande motljus, men äsch, jag måste ju ha hundarna i bilen. En snabb schnauzermatteöverläggning (o, en sånt virrpass vill ni inte ha någon redogörelse för) bestämdes enhälligt att gamla Troja fick stanna hemma - hon brukar helst skippa lunchrastningen ändå - och Embla packades in i täcke, filt och fick en varmvattenflaska med sig i skuffen.

Kära gamla lärarhögskola! Vindruvor klättrar på väggarna sommartid - jättegoda! På bildundervisningen (då, när jag läste till lärare) spelade vi in en läskig skräckfilm här (vi var här flera nätter!) och mina skolelever tyckte att den var hemskt otäck och bra!

Cafét som heter Nyfiket ligger här innanför glasväggen. Fullhöjd är det därinne och vackert! (Och från den högt belägna gångbro på översta våningsplanet förlorade vår skräckfilmsmördare balansen över kanten - just när han nästan fått fatt på sitt offer - och föll ner hela långa vägen och landande på det hårda stengolvet i cafeterian... hi, hi! En mycket verklighetstrogen docka var han.)

Dagens lektioner kan förbigås med en gäspning men på lunchen kom en bonusöverraskning: tre hundar att busa med på ILU:s gräsmatta! En valp, en unghund och en vuxen hund - en golden med ett djupt skall som fick Embla att stoppa in svansen så här:

Fjantfia!

Valpen och unghunden - så typiska beteenden: klunsskutt och lekinviter!

Spring för livet! Bort från skolan? Nä, det var jättekul att träffa instruktörer från flera andra djurgymnasier så vi ser fram emot en ny dag imorgon. Och vem vet - kanske det blir hundmöte då också. Och för den ängslige - det blev inte kallt för Embla i bilen - den på sommaren så livsfarliga solen gjorde ett lagom jobb idag och gav myspystemperatur därinne bland filtar och värmeflaska!

 <<   Till dagen-index   >>